Úvod / Články

Články

Přehled DEGUSTACÍ na prodejně - 2019

Přehled DEGUSTACÍ na prodejně - 2019

9.3.2019

Každý měsíc pro vás připravujeme dvě degustace na jedno téma, každou s drobnou obměnou. Otevíráme celý sortiment a představujeme čaje, které by rozhodně neměly v dané skupině uniknout vaší pozornosti. Věnujeme se celému sortimentu od čistých černých a zelených čajů, přes pravé bílé čaje, aromatizovanou řadu pravých čajů černých, zelených a bílých, BIO byliny, africké rooibosy a ovocné čaje. Vstup na degustace ZDARMA.

Více >
Jarní čistící a detoxikační čaje

Jarní čistící a detoxikační čaje

8.3.2019

Již od pradávna se s příchodem jara spojuje touha člověka po čistotě, uspořádání myšlenek i zlepšení tělesného zdraví, často podlomeného dlouhou zimou a nedostatkem slunečního svitu. Nedílnou součástí očistných kůr byly už ve starověku a ve středověku léčivé čaje a bylinné nálevy. Spolu s úpravou jídelníčku tak naši předci upravili i pitný režim a zařadili do něj speciální čaje. Dnes jsou nejčastějšími čaji pro detoxikaci čaje bylinné nebo pravé zelené čaje.

Více >
Jarní detoxikační čaje - zelené čaje a byliny

Jarní detoxikační čaje - zelené čaje a byliny

5.3.2019

Jaro volá po očistě! Uklízí se doma, na ulicích, na zahrádkách a k tomu patří i jarní očista organismu. I v našem sortimentu máme čaje vhodné pro jarní detoxikaci. V zásadě můžete vybírat ze dvou skupin – z čistých zelených čajů a z bylinných směsí. Své účinky na pročištění organismu má ale i brazilské maté nebo řecký horský čaj. Záleží tedy na nás, co si z nabídky vybereme a jak svému tělu pomůžeme k přirozené očistě.

Více >
Assam – náhorní plošina na severu Indie vyhlášená produkcí černého čaje

Assam – náhorní plošina na severu Indie vyhlášená produkcí černého čaje

4.3.2019

Assam je náhorní plošina, která leží mezi rameny řeky Brahmaputry. Je největším souvislým územím světa, na kterém se pěstuje čaj. Černý čaj je podstatně mladší než jeho bratr – čaj zelený. Jeho produkce vznikla díky snaze Angličanů konkurovat čínskému čajovému monopolu ve svých bývalých indických koloniích. Assam je nejznámější pojem pro černý, silný, plný, sladový čaj.

Více >
Zelený čaj je prostě sexy … aneb pár základních informací ze zákulisí

Zelený čaj je prostě sexy … aneb pár základních informací ze zákulisí

24.2.2019

Zelený čaj frčí ... Je oblíbeným nápojem napříč společností, o jeho zdravotních účincích se často píše a jeho konzumace se stává i životním stylem. Promítá se do bydlení, do designu nádobí a interiérových dekorací. V následujících řádcích nabízíme rychlý přehled o jednotlivých druzích zeleného čaje a zemích původu. Na závěr je připojeno pár praktických rad, jak zelený čaj vybírat.

Více >
Čínské čaje jsou nejstarší a nejznámější čaje s pestrou varietou

Čínské čaje jsou nejstarší a nejznámější čaje s pestrou varietou

11.2.2019

Čína je kolébkou čaje a má co nabídnout – od jemných bílých čajů typu Yin Zhen (Stříbrná jehla) přes silné zelené čaje jako Gunpowder až po čaje černé, zlaté Golden Yunnan a několik světových specialit. Z nich jsou známé čaje uzené – Lapsang Souchong nebo čaje fermentované – Pu Erh. Čínské čaje jsou světoznámé a je dobré mít o nich základní přehled.

Více >
Maté BIO - zelené zlato jihoamerických indiánů

Maté BIO - zelené zlato jihoamerických indiánů

8.2.2019

Maté (někdy yerba maté)– často nazývané jako zelené zlato jihoamerických indiánů – je velmi oblíbený národní nápoj původních obyvatel Jižní Ameriky, dnes především v Argentině a Uruguayi. Jedná se „čaj“ připravený z listů stálozeleného stromu „cesmíny paraguayské“, jehož účinky objevili místní indiáni dávno před příchodem evropských kolonizátorů. Maté se hojně popíjelo v dobách míru ale i válek, kdy svým silným povzbuzujícím účinkem pomáhalo překonávat válečné útrapy, hladomory a velké fyzické i psychické výkony.

Více >
Maté – tradiční příprava a konzumace z kalabasy s bombillou

Maté – tradiční příprava a konzumace z kalabasy s bombillou

7.2.2019

Máte rádi maté? Jednou z možností, jak si tento posilující nápoj vychutnat, je tradiční nádoba "kalabasa" a popíjení přes kovovou slámku "bombillu". Protože se kalabasa vyrábí z přírodního materiálu - dýně - máme pro Vás pár praktických rad, jak si tuto nádobu správně připravit a jak o ni pečovat, aby byl nápoj vždy správně připraven.

Více >